Team Operationele Versterking traint Bestuurlijk Interventieteam Gooi en Vechtstreek

Team Operationele Versterking traint Bestuurlijk Interventieteam Gooi en Vechtstreek

Op dinsdag 30 augustus verzorgde het Team Operationele Versterking van het RIEC een training voor het Bestuurlijk Interventieteam (BIT) Gooi & Vechtstreek. Tijdens de training kwamen onderwerpen als kennis over controles op bedrijventerreinen, algemene gesprekstechnieken en vooral het daadwerkelijk (in een oefensetting) uitvoeren van integrale controles aan bod. De deelnemers van het Bestuurlijk Interventieteam konden zo in een veilige omgeving oefenen en samenwerken. 

BIT trekt regionaal op in Gooi en Vechtstreek
Het BIT is opgericht in juni en bestaat uit gemeentelijke toezichthouders en boa’s uit de zes gemeenten in Gooi en Vechtstreek (Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren en Wijdemeren). Het BIT trekt regionaal samen op met als doel meer integrale controles uit te voeren. Afhankelijk van het doel van de controle nemen ook andere overheidspartners zoals politie, Belastingdienst, UWV of de Nederlandse Arbeidsinspectie deel. De vorming van een Bestuurlijk Interventie Team is een van de manieren om de bestuurlijke uitvoeringskracht verder te vergroten. Is een BIT mogelijk ook voor jouw gemeente interessant? Overleg dan met andere (omringende) gemeenten of neem contact op met jouw DTO of TOV.

TOV beschikbaar voor training in alle Midden-Nederland gemeenten
Bestaat er binnen jouw gemeente behoefte aan (extra) training van toezichthouders en/of boa’s? Team Operationele Versterking verzorgt op locatie (kosteloos) trainingen voor boa’s en toezichthouders, gericht op de praktische kant van een bestuurlijke controle. De training richt zich o.a. op het vergroten van kennis over (de signalen van) ondermijning, de kennis van bevoegdheden en mutatie- en rapportagevaardigheden. Daarnaast is er voor juristen en beleidsmedewerkers een training bestuurlijk instrumentarium en zijn er verdiepingstrainingen (bv. prostitutiecontroles) voor ondermijningsexperts. Informeer naar de mogelijkheden door een mail te sturen naar tov@riec-mn.nl