Succesvolle netwerkbijeenkomst Kapot Sterk

Succesvolle netwerkbijeenkomst Kapot Sterk

Op donderdag 23 mei 2024 was alweer de tweede netwerkbijeenkomst van Kapot Sterk, waarin de doorontwikkeling van het lesprogramma centraal stond. Uit het hele land kwamen partners die werken met Kapot Sterk (of dit van plan zijn) naar Utrecht. Van projectleiders en beleidsmedewerkers van de gemeenten tot de Nationale Politie, het ministerie van Justitie &Veiligheid, Halt en jongerenwerk.   


Doorontwikkeling lesprogramma

Er is veel geschreven over interventies en voorlichting in het veiligheidsdomein en de mogelijke averechtse effecten hiervan. Bij Straatwaarden vinden het belangrijk om kritisch te blijven op onze interventies en de impact ervan. Kapot Sterk is daarom volledig herzien en doorontwikkeld op basis van wetenschappelijke inzichten samengebracht door TNO, een procesevaluatie uitgevoerd door onderzoeksbureau AEF, pedagogische inzichten van Oké op School en waardevolle lessen uit de praktijk. Meer weten over dit proces? In een halfuurtje nemen we je hierin mee!  


De bijeenkomst

De dag startte met een kort kennismakingsspel, waarna onderzoekers Bo Peperkamp en Meltem Kaya van AEF de resultaten van de procesevaluatie deelden. De collega’s van Straatwaarden – Dian Schuurkamp en Henk Goldsteen – vertelden meer over probleemgericht werken door middel van het SARA-model en het belang van een goede analyse voordat specifieke interventies worden ingezet. Team Straatwaarden heeft een matrix ontwikkeld die gemeenten helpt met deze analyse.  

Jordy Krasenberg, projectleider van Kapot Sterk, deelde vervolgens alle informatie rondom de doorontwikkeling, de moeilijke keuzes om een beter programma neer te zetten, waar wij staan in het proces en de toekomst. Tot slot gaf Jordy nog een sneakpreview van de nieuwe website en kregen alle genodigden een goodybag waarop de nieuwe huisstijl van Kapot Sterk te bewonderen was.  

Dank aan alle aanwezigen en voor alle positieve reacties voor- en achteraf! We kijken terug op een waardevolle bijeenkomst!  

Ben je ook benieuwd hoe twee projectleiders uit Leiden en Utrecht inmiddels werken met het programma van Kapot Sterk? Luister dan ook de tweede podcast die vanaf 3 juni te horen is op Spotify!