RIEC Caribisch Nederland nieuwe loot aan de stam van het RIEC-LIEC bestel

RIEC Caribisch Nederland nieuwe loot aan de stam van het RIEC-LIEC bestel

Met het symbolisch digitaal doorknippen van een lint hebben de minister van Justitie en Veiligheid, Dilan Yeşilgöz-Zegerius en de Gezaghebber van Bonaire, Edison Rijna, in zijn rol als voorzitter van de stuurgroep RIEC CN, het startsein gegeven voor de verdere doorontwikkeling van de bestuurlijke en integrale bestrijding van ondermijnende criminaliteit binnen Caribisch Nederland. Het RIEC-LIEC bestel is sinds die datum uitgebreid met het RIEC CN.

LIEC Europees Nederland biedt ondersteuning
Het RIEC CN is een structurele samenwerking van een aantal partners, te weten de openbare lichamen Bonaire, Sint-Eustatius, Saba, het Openbaar Ministerie BES, KPCN, KMar, Belastingdienst/Douane CN, SZW, IND, FIU en de kustwacht. De prioriteiten van RIEC CN  betreffen de thema’s vastgoedcriminaliteit, mensenhandel/mensensmokkel, criminaliteit lucht- & zeehavens en ondermijnende criminaliteit in de horeca.

RIEC-LIEC bestel fors uitgebreid na oprichting eerste RIEC
Het LIEC (Landelijk Informatie en Expertise Centrum in Europees Nederland) biedt op bepaalde onderdelen ondersteuning aan RIEC CN. Het RIEC-LIEC bestel bestaat nu uit het LIEC, 11 RIEC’s en het EURIEC. Het bestel is daarmee werkzaam in Nederland, (het grensgebied met) België en Duitsland en Caribisch Nederland.