Regionale en landelijke actualiteiten op het snijvlak van Veiligheid en Zorg.

Regionale en landelijke actualiteiten op het snijvlak van Veiligheid en Zorg.

In deze editie een oproep aan jou om je stem te laten horen over de PGA-Monitor en online kennissessies. Ook lees je hoe je signalen van een LVB herkent. En waarom staat er een camera opgesteld in de ruimte van ZSM? 

PGA-Monitor: laat jouw stem horen!

Ben je PGA-expert of procesregisseur in het Zorg- en veiligheidshuis? Check dan je persoonlijke mailbox of je PGA-mailbox. Je vindt daar een korte enquête over de PGA-Monitor. Vul jij ‘m ook even in? Niet ontvangen? Klik dan hier.

Waar gaat de enquête over?
In 2020 is de PGA-Monitor Midden-Nederland gelanceerd. Het is een mooie tool voor PGA-experts om effectief en gestructureerd te werk te gaan en de (lokale) PGA-aanpak te versterken. Hoe mooi het ook is, de regionale werkgroep Veiligheid & Zorg constateert dat (nog) niet iedere gemeente gebruik maakt van de PGA-Monitor. Enkele gemeenten en de drie Zorg- en Veiligheidshuizen bereiden nu samen met Bureau RVS een 'boost'-actie voor om gemeenten te ondersteunen. Silke Augustinus (student IVK aan de Hogeschool Utrecht) helpt mee.

Jouw input is nodig
… om erachter te komen of je de PGA-Monitor kent en gebruikt, waarom wel/niet en wat jouw suggesties zijn voor implementatie in Midden-Nederland. Voor vragen: stuur een mail naar silke.augustinus@gmail.com of bel Ruben Visscher via 06-35276835.

Kennissessies 2022: jouw stem telt! 

Weet je nog? In 2021 organiseerden we enkele webinars in het kader van ‘5 jaar PGA’. De onderwerpen liepen uiteen van huiselijk geweld, de WZD, strafrecht, ZSM en jongeren in de drugswereld. Klik hier om ze terug te kijken. Ook dit jaar organiseren we weer gloednieuwe kennissessies over thema’s op het snijvlak van Veiligheid en Zorg. Welk onderwerp en welke vorm spreken jou het meest aan?

Laat jouw stem horen via deze poll


Herken de mogelijke signalen van een LVB

Omdat je een LVB niet altijd ziet, heb je soms contact met iemand met een LVB zonder dat je het doorhebt. Dan kun je dus ook geen rekening houden met de beperking. De Signalenkaart LVB is een praktisch overzicht met de mogelijke signalen van een LVB én tips waardoor je beter kunt aansluiten bij iemand met een LVB.

Deel je deze binnen je netwerk? Op de website van Kenniscentrum LVB zijn daarnaast nog veel meer interessante documenten en bijeenkomsten te vinden voor jeugdprofessionals, scholen en voor je lokale wijkteam. 


Samenwerking tussen ZSM en PGA verduidelijkt in video

Op 11 mei jl. vonden er opnames plaats bij ZSM in Utrecht. Want termen als ‘het afstoffen van de werkwijze tussen PGA en ZSM in Midden-Nederland’ of woorden als ‘formats, bestandenpostbus of verdachtenmonitor’…wat betekenen die nu eigenlijk in de praktijk? Wie doet nu wat en waarom?

Zo kort en zo duidelijk mogelijk vertellen gemeenten, Zorg- en Veiligheidshuizen, politie, OM en overige ZSM-ketenpartners elkaar hun eigen verhaal, met als resultaat een video die antwoord geeft op de belangrijkste vragen. We laten het uiteraard weten als de video klaar is en je het resultaat kunt zien.