Presentatie 'Online ontspoord' en project buurtambassadeurs ook in Midden-Nederland

Presentatie 'Online ontspoord' en project buurtambassadeurs ook in Midden-Nederland

- Digitale Veiligheid - 

Het eerste digitale koffiecollege voor cyberburgemeesters ging onder andere over de ‘taxonomie’ van online ontsporingen. In dit item meer over de komende koffiecolleges en een link naar de presentatie. Ook lees je een update over het project buurtambassadeurs dat dit jaar in Midden-Nederland uitgerold wordt.

Presentatie ‘Online ontspoord’ tijdens digitaal koffiecollege Cyberburgemeesters

Op 28 januari werd het eerste digitale koffiecollege van het platform cyberburgemeesters gehouden. Meer dan 50 burgemeesters uit het hele land kregen college over de ‘taxonomie van online ontsporingen’. De presentatie kun je hier downloaden. In onderstaand overzicht zie je wanneer de volgende colleges gehouden worden. De koffiecolleges zijn voor alle burgemeesters toegankelijk. Lees je dit dus als burgemeester? Meld je dan aan via secretariaat@rvs-mn.nl onder vermelding van ‘koffiecolleges digitale veiligheid’.

Klik op de afbeelding om de tabel te downloaden voor een beter zicht
Klik op de tabel om te downloaden voor een beter zicht.
Project buurtambassadeurs ook in Midden-Nederland

Dit jaar willen we het project buurtambassadeurs uitrollen in de regio Midden-Nederland. Het project -dat van origine afkomstig is uit Breda- heeft tot doel om de bewustwording en de zelfredzaamheid van bewoners ten aanzien van digitale criminaliteit te vergroten. Dit doen we door bewoners/vrijwilligers op te leiden tot buurtambassadeurs en samen lokale initiatieven te organiseren in de wijk. Net als bij reguliere buurtpreventie, heeft de gemeente vooral een faciliterende rol.

Heeft jouw gemeente, net als Vijfheerenlanden, Veenendaal, Hilversum, Almere en Utrecht, interesse om mee te doen? Stuur dan een mail naar martijn.simons@rvs-mn.nl.