Overheid lanceert landelijke vuurwerkcampagne rond jaarwisseling

Overheid lanceert landelijke vuurwerkcampagne rond jaarwisseling

Na de algehele vuurwerkverboden van de afgelopen twee jaar is het nu (in delen van Nederland) weer toegestaan vuurwerk af te steken. Om dit zoveel mogelijk in goede banen te leiden lanceert de overheid een landelijke vuurwerkcampagne.

‘Dit jaar knallen alleen de kurken’. Onder dat motto attendeert de overheid inwoners van Nederland erop dat de vuurwerkregels zijn veranderd. De campagne stimuleert eveneens dat consumenten veilig en goedgekeurd vuurwerk kopen dat voldoet aan de eisen van de Nederlandse wet. De campagne wordt ondersteund met een toolkit die bestaat uit de website www.nieuwevuurwerkregels.nl, posters, een flyer en animaties. De toolkit is een gezamenlijk initiatief van de politie, het Openbaar Ministerie, de VNG en de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Justitie en Veiligheid.

Toolkit

#staysafe


Een blik op de toekomst: inspiratie voor veiligheidsbeleid

Lokaal Veiligheidsbeeld 2030

Het is belangrijk om zo nu en dan inspiratie op te doen, bijvoorbeeld voor je nieuwe IVP of beleidsplannen binnen OM of politie. Of misschien wil je gewoon je blik verruimen. Bekijk dan eens een van onderstaande documenten die je daarbij een handje helpen. In de apothekerskast (tabje ‘feiten en achtergrond) op de site van de Veiligheidscoalitie vind je nog meer inspiratie. Let op: voor sommige bestanden heb je een inlog nodig.