Mail bijwerken? Even geduld.

Mail bijwerken? Even geduld.

Als je gistermorgen om 08.00 je laptop opende om je mail te beantwoorden, had je waarschijnlijk pech. Microsoft 365 kampte wereldwijd met problemen, waardoor duizenden storingsmeldingen uit alleen al Nederland binnenkwamen. Microsoft liet weten de oorzaak van het probleem te onderzoeken. Mail bijwerken? Even geduld a.u.b.


Cruciale afhankelijkheid

Het maakt niet veel uit wat nu uiteindelijk de oorzaak is geweest van de storing. Het is een feit dat we als mensheid voor de continuïteit van heel veel (cruciale) processen grotendeels afhankelijk zijn van bedrijven als Microsoft. De productiviteit van veel organisaties ligt plat. Commerciële bedrijven lopen omzet mis door de verloren tijd die gepaard gaat met deze storing. Vanmorgen wist Microsoft het probleem snel op te lossen. Maar stel nou als dat niet het geval was geweest?

Neem voorzorgsmaatregelen
Als werkend, ondernemend, studerend en privaat Nederland zijn we steeds meer afhankelijk van digitale diensten. Bij uitval van deze diensten lopen we grote risico’s. Het is daarom van belang dat we allemaal voorbereid zijn op dergelijke storingen. Microsoft 365 is een grote speler, maar ook kleinere bedrijven of instanties die bijvoorbeeld nicheproducten leveren, lopen net zo goed gevaar.

Zorg dat jouw bedrijf, studie en privéleven niet afhankelijk wordt van digitale diensten. Neem daarom de nodige voorzorgsmaatregelen.

  • Maak regelmatig back-ups;
  • Zorg voor een goed plan voor als er een storing of hack plaatsvindt;
  • Voer direct en regelmatig updates uit;
  • Inventariseer je kwetsbaarheden;
  • Wees bewust wie je toegang geeft tot welke data en services.

Wil je meer tips? Kijk op digitaltrustcenter.nl  of op de hackhelpdesk.nl.


Digitaal veilig ondernemen. Daar maken we ons sterk voor.