Komende maand op de agenda

Komende maand op de agenda

- Digitale ondermijnjngsavond Ondernemers -
Op 1 juni 2021 van 19.30 uur tot 20.30 uur organiseert de gemeente Dronten, politie, RIEC, ondernemersvereniging, het CCV en PVO een digitale Ondermijningsavond voor ondernemers in de gemeente Dronten. Ondernemers of geïnteresseerden buiten de gemeente Dronten zijn ook van harte welkom om mee te kijken. Aanmelden kan via de digitale uitnodiging

- CCV Webinar -
Online oproepen tot bijvoorbeeld rellen, vetes tussen drillrapgroepen en onaangekondigde demonstraties kunnen leiden tot verstoringen van de openbare orde. Gemeentes hebben er dagelijks mee te maken. Maar hoe krijgen zij zicht op deze online oproer? Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) organiseert op woensdag 9 juni 2021 om 15.00 uur het gratis webinar ‘Monitoring van online aangejaagde ordeverstoringen’

- Webinarreeks ‘Open bronnen onderzoek’ - (account vereist)
Op verzoek van gemeenteambtenaren heeft het RIEC Midden-Nederland een webinar ‘Open bronnen onderzoek’ ontwikkeld voor gemeenten. Hierin zullen de (on)mogelijkheden van open bronnen onderzoek aan bod komen. Het laatste in een reeks van drie vindt plaats op 10 juni. Er is een maximum aantal deelnemers per keer, dus wacht niet te lang met aanmelden! (account vereist)

- Webinar: Pak uitbuiting aan!
Jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) lopen meer risico om als slachtoffer en/of dader betrokken te raken bij criminele of seksuele uitbuiting. Op 15 juni 2021 geven Noord Holland Samen Veilig en het Landelijk Kenniscentrum LVB een webinar over het signaleren en het aanpakken van de uitbuiting. Bekijk hier de flyer.

- Seminar: Rijker Verantwoorden -
Vanuit het Landelijk Programmateam Ondermijning start een nieuw actieonderzoek. Waarbij de spotlights op de horizontale werking van Rijker Verantwoorden liggen. De focus ligt op de aanpak van ondermijning. Als aftrap organiseert de politie een seminar (via Teams) op vrijdag 25 juni van 10.00 – 12.30 uur. Voor de uitnodiging en aamelden.

Organiseer je zelf of jouw organisatie een interessant webinar, (online) evenement of training voor collegaprofessionals binnen de regio en/of daarbuiten? Welke in de nieuwsbrief en op de (website)agenda moet staan, zodat we samen Midden-Nederland effectief veilig kunnen maken?

Laat het weten via de mail