Gooise Meren organiseert ondernemerscongres

Gooise Meren organiseert ondernemerscongres

Op maandag 3 april organiseerde de gemeente Gooise Meren een ondernemerscongres voor alle ondernemers in de gemeente. Het was een dag vol interessante sprekers, een congresmarkt en een afsluitende borrel om na te praten en te netwerken. Het team openbare orde en veiligheid (OOV) van de gemeente bundelde de krachten samen met PVO Midden-Nederland, de Fraudehelpdesk en de digitaal wijkagent van de politie. Samen namen zij deel aan de congresmarkt en gingen in gesprek met de ondernemers over het thema digitale veiligheid, met als doel de cyberweerbaarheid te vergroten.


Veel ondernemers niet bewust van gevaren
De aanpak van gedigitaliseerde criminaliteit is als één van de belangrijkste prioriteiten opgenomen in het Integraal Veiligheidsplan. Ondernemers zijn onder andere vanwege hun financiële kapitaal en eventuele persoonsgevoelige data aantrekkelijk voor cybercriminelen. Tijdens de gesprekken werd duidelijk dat veel ondernemers zich niet volledig bewust waren van de risico's en gevaren van cybercrime. Het blijkt dat velen van hen de impact wellicht onderschatten, met uitspraken als "ik ben goed beveiligd" die we vaak hebben gehoord. Bovendien bleek dat voor velen dit ook nog onbekend terrein is, waarbij ze niet precies wisten hoe ze ermee moesten omgaan. Dit bevestigt dat er nog werk aan de winkel is. Met maar liefst 300 bezoekers was het ondernemerscongres in ieder geval een groot succes!

Het ondernemerscongres werd georganiseerd door de afdeling Economische Zaken, waarbij team OOV alleen als deelnemer aan de congresmarkt aansloot. Vragen over dit congres? Neem dan contact op met Dion Arendse van het team OOV via d.arendse@gooisemeren.nl