Eerste ster voor werkgroep Veilig buitengebied in Bunnik

Eerste ster voor werkgroep Veilig buitengebied in Bunnik

Op 25 januari heeft de werkgroep veilig buitengebied uit Bunnik de eerste ster van het KIWA in ontvangst genomen. Beleidsadviseur Openbare Orde en Veiligheid Marc van Kooten nam namens de hele werkgroep de ster in ontvangst. Robert Snel –de auditor van KIWA– beoordeelde de uitslag van de audit positief en benoemde dat de samenwerking werkt. Het keurmerk Veilig Buitengebied brengt publieke en private partijen bij elkaar om gezamenlijk criminaliteit aan te pakken en de veiligheid in het buitengebied te verbeteren.

Het Veilig buitengebied-traject in Bunnik begon in 2021 en richt zich op het buitengebied van Bunnik, Odijk en Werkhoven. Twee jaar na het opzetten van de werkgroep is het tijd voor een audit. Tijdens de audit werden er lovende woorden gesproken over de gestructureerde samenwerking. Michel van Kesteren van het Platform Veilig Ondernemen Midden-Nederland overhandigt het certificaat. “Wij als Platform Veilig Ondernemen worden hier blij van. Werkgroepen die hard werken en daarvoor worden beloond”.

PVO biedt procesbegeleiding aan werkgroepen
Het Platform Veilig Ondernemen Midden-Nederland biedt bij dit soort trajecten procesbegeleiding aan werkgroepen. Het PVO zet hierbij bij /door andere projecten buitengebied in Midden-Nederland opgedane kennis in om de werkgroepen te ondersteunen.

Naast veilig buitengebied werkt het Platform Veilig Ondernemen ook aan het veiliger maken van winkelcentra en bedrijventerreinen. Wil je meer informatie over deze gebiedsgerichte aanpak? Neem dan vrijblijvend contact op via info@pvo-mn.nl.