DVC’s bekrachtigen inzet Burgernet voor burgerparticipatie 

DVC’s bekrachtigen inzet Burgernet voor burgerparticipatie 

- Burgernet - 
Burgerparticipatie in het veiligheidsdomein is een opkomend thema, zowel bij gemeenten als bij de politie. Inwoners voelen zich vaak betrokken bij de veiligheid in hun eigen buurt en zijn veelal bereid mee te werken aan het vergroten van deze veiligheid. Een deelname van ruim 15% van alle inwoners van Midden-Nederland aan Burgernet bevestigt dit.

 

De afgelopen maand is in alle DVC’s het bereik en de kracht van het gebruik van Burgernet besproken. De leden waren hierbij eenduidig in hun mening: Burgernet is een belangrijk en concreet bruikbaar middel om burgerparticipatie in de opsporing (voor de politie) én in veiligheid (voor de gemeenten) mogelijk te maken. Zo kan de politie Burgernetdeelnemers via meerdere wegen benaderen als bron voor het opsporingsonderzoek en kunnen gemeenten hun inwoners (preventief) informeren over actuele veiligheidsthema’s. Bekijk hier (achter de inlog) de presentatie uit de DVC’s met daarin meer informatie hoe de veiligheidspartners Burgernet kunnen inzetten.

Wil je meer weten over wat de inzet van Burgernet voor jouw onderzoek of portefeuille in veiligheid kan betekenen? Neem dan contact op door een mail te sturen naar burgernet.midden-nederland@politie.nl