5 november: themabijeenkomst aanpak maatschappelijke onrust i.r.t. het Midden-Oosten-conflict

5 november: themabijeenkomst aanpak maatschappelijke onrust i.r.t. het Midden-Oosten-conflict

Het is bijna een jaar na de escalatie van het conflict in Israël en de Palestijnse gebieden op 7 oktober 2023. Een akkoord op een staakt-het-vuren is nog ver weg, verdere escalatie van de oorlog in het Midden-Oosten ligt op de loer en het conflict heeft nog altijd een sterk polariserende werking binnen onze samenleving, ook in de regio Midden-Nederland. De bestuurlijke werkgroep Maatschappelijke onrust heeft daarom besloten een vervolgbijeenkomst over dit thema te organiseren. Deze themabijeenkomst over de aanpak van maatschappelijke onrust i.r.t. het conflict in het Midden-Oosten vindt plaats op 5 november. 

Speciale gast: Peter Malcontent
Tijdens de bijeenkomst op 5 november blikken we terug op het afgelopen jaar en delen we elkaars ervaringen met interventies die bedoeld zijn om spanningen te voorkomen of te dempen. Speciale gast tijdens deze bijeenkomst is Peter Malcontent, universitair docent Internationale en Politieke Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en specialist op het terrein van het Israëlisch-Palestijns conflict. Peter neemt de deelnemers mee in het conflict en laat zien hoe je dit onderwerp als professional op een constructieve en veilige manier bespreekbaar maakt. Daarnaast presenteren de collega’s van de Expertise-unit Sociale Stabiliteit (ESS) van het Ministerie van SZW een nieuwe handreiking over de aanpak van polarisatie. Tijdens de bijeenkomst gaan we met de handreiking actief aan de slag en verkennen we de toepassingsmogelijkheden bij de aanpak van horizontale en verticale polarisatie en het herkennen van onderstromen.

Locatie en aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats van 12.00 tot 16.30 uur (inclusief netwerklunch van 12.00 tot 13.00 uur) in de raadzaal van het gemeentehuis Houten. De doelgroep bestaat uit gemeentelijke medewerkers/ bestuurders en professionals van politie en OM in Midden-Nederland die zich bezighouden met openbare-ordevraagstukken en het thema maatschappelijke onrust.

•    Schrijf je nu in via deze link: Themabijeenkomst aanpak maatschappelijke onrust i.r.t. het Midden-Oosten-conflict