7e Q College ‘Straatwaarde(n)

Online
afbeelding

Het regioprogramma ‘Straatwaarde(n)’ organiseert elk kwartaal Q colleges voor professionals uit onder meer de regio Midden-Nederland. Het zevende Q College vindt plaats op: dinsdag 6 juli 2021 van 10.00 uur tot 11.30 uur. Het Q college vindt weer plaats middels een webinar.

Deze keer nemen de twee broers Nabil en Nahib je mee in hun (tegengestelde) levensverhalen: de ene broer vindt een goede opleiding en baan, de ander belandt in een jeugdgevangenis. Hoe kan het zijn dat de levensverhalen zó verschillen van elkaar? Ze nemen je mee in hoe het was om op te groeien in hun buurt, de straatcultuur en eigen ervaringen. Daarnaast vertellen ze welke verschillende paden zij bewandeld hebben én welke verleidingen zij daarin tegenkwamen. Dit doen zij aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden.

Programma
  • 09.45 uur Digitale inloop
  • 10.00 uur Inleiding
  • 10.10 uur Nabil & Nahib
  • 11.00 uur Vragen
  • 11.30 uur Afsluiting

Het doel van de Q colleges is het verbinden van (wetenschappelijke) kennis met de praktijk. De colleges zijn bedoeld voor professionals die zich bezighouden met (de aanpak van) drugsproblematiek en jonge aanwas. Elk college stelt een ander (aanverwant) onderwerp centraal met andere sprekers.

Aanmelding

Het bijwonen van de Q Colleges is gratis. Aanmelding kan door een mail te sturen naar straatwaarden@riec-mn.nl waarin je aangeeft aanwezig te willen zijn.

Wil je alvast meer weten? Luister dan hier de podcast ‘Sorry voor mijn broertje‘ van NPO 3FM dat is gemaakt in samenwerking met het Lectoraat Kennisanalyse Sociale Veiligheid van de Hogeschool Utrecht. 

Meer informatie?

Voor meer informatie over het Q college kun je mailen naar straatwaarden@riec-mn.nl of bellen met 030 -  286 15 45.