Rapport "Wat werkt bij preventie van radicalisering?" en meer

Rapport "Wat werkt bij preventie van radicalisering?" en meer

- Radicalisering en extremisme - 
De website maatschappelijkestabiliteit.nl biedt sinds kort een overzichtelijk leer- en ondersteuningsaanbod met betrekking tot maatschappelijke instailiteit voor proffesionals. Ook is het rapport "Wat werkt bij preventie van radicalisering?" beschikbaar. In dit artikel lees je hier meer over. 


Rapport “Wat werkt bij preventie van radicalisering? “ beschikbaar

De landelijke toolkit Evidence-Based Werken kwam in 2019 beschikbaar om gemeenten te ondersteunen bij de preventie van radicalisering. Sinds de lancering van de toolkit zijn diverse nieuwe evaluaties van interventies en lokale aanpakken verschenen. Bureau Omlo en Fermin Onderzoek en Advies hebben in opdracht van de ESS deze evaluaties verzameld en geanalyseerd, Inzichten uit deze evaluaties zijn samengevat in het rapport ‘Wat werkt bij preventie van radicalisering?” Gemeenten kunnen deze kennis gebruiken bij hun keuze en doorontwikkeling van interventies.

Klik hier voor het rapport.

Website maatschappelijkestabiliteit.nl biedt overzichtelijk leer- en ondersteuningsaanbod

Hoe weten gemeenten welk aanbod helpt bij de vraag die zij hebben als het gaat om maatschappelijke instabiliteit? De website maatschappelijkestabiliteit.nl biedt hiervoor sinds kort een overzichtelijk leer- en ondersteuningsaanbod voor professionals en gemeenten. Dit aanbod helpt gemeenten om op lokaal niveau inclusie te bevorderen en maatschappelijke spanningen/onrust, polarisatie, radicalisering, extremisme en problematisch gedrag te voorkomen of tegen te gaan. De wens om het beschikbare leer- en ondersteuningsaanbod van (Rijks)partners op het gebied van maatschappelijke stabiliteit meer toegankelijk en inzichtelijk te maken, bestond al langer bij gemeenten en de rijksoverheid.

Een mooi voorbeeld van het leeraanbod is het Handboek maatschappelijke onrust dat beschikbaar is gesteld door het Ondersteuningsnetwerk Maatschappelijke Onrust (Omo).