Online kennissessie - Ondermijning en informatiegestuurde aanpak

Online
afbeelding

Bij het aanpakken van ondermijning zoeken we steeds naar de beste inzet van onze schaarse capaciteit. Een informatiegestuurde aanpak op basis van data kan daar bij helpen, bijvoorbeeld door efficiënte acties uit te voeren. Maar is een dergelijke aanpak niet voorbehouden aan grote gemeenten? Niets is minder waar! Graag laten we je zien hoe je ook met weinig capaciteit rendement kunt halen door informatie uit beschikbare online dashboards te benutten. Benieuwd naar de mogelijkheden en kansen voor jouw gemeente? Provincie Utrecht en RIEC Midden-Nederland nodigen je van harte uit voor het online kennissessie ondermijning en informatiegestuurde aanpak op donderdag 8 december van 13:00 tot 16:00. Tijdens de kennissessie maak je kennis met een drietal veiligheidsdashboards van het regionale project Veiligheid in Beeld en het landelijke project Zicht op Ondermijning. Neem deel aan de workshops waarin de verschillende dashboards worden toegelicht en waarin gemeenten vertellen hoe zij gebruikmaken van de dashboards. Bijvoorbeeld door met behulp van de ViB-dagmonitor Boa-capaciteit gericht in te zetten, of op basis van data een wijk te kiezen voor een preventieve jeugdaanpak.

In het kort

Voor wie: OOV-ambtenaren en gemeenteambtenaren die werken met data. Maar deel deze uitnodiging vooral met geïnteresseerden uit jouw organisatie of veiligheidsnetwerk.
Wanneer: 8 December van 13:00 tot 16:00. 
Aanmelden: Meld je aan door een mail te sturen naar ondermijning@provincie-utrecht.nl. Voor aanvang van de kennissessie ontvang je een MS Teams link.
Vragen: Heb je vooraf een vraag waarvan je hoopt dat we tijdens de kennissessie aandacht aan besteden? Laat het vooral weten!