Seminar Jeugdige delinquenten: aannames over de aanpak van delinquenten en hun criminele carrière

Houten, Bohn Stafleu van Loghum Walmolen 1 3994 DL.
afbeelding

Het programma:
15.45-16.00 Ontvangst
16.00-16.15 Vooroordelen over delinquenten. Zijn het altijd Marokkanen, ligt delinquentie aan de opvoeding of komt het door hun foute vriendjes?
16.15-16.45 Delinquenten: maken ze slachtoffers of zijn ze slachtoffer? Spreker Merel van Dorp, journalist en sociaalwetenschapper met als specialisatie jeugdhulp en jeugd in risicosituaties, auteur van Jeugdige Delinquenten, praktijk en achtergrond
16.45-17.15 Waarom sommige jongeren crimineel worden en hoe je delinquenten op het rechte pad krijgt en houdt. Paneldiscussie met criminoloog Sheila Adjiembaksvan onderzoeksbureau Essa Research en gepromoveerd op levensverhalen van niet-criminele jongeren die in een criminogene omgeving zijn opgegroeid; Aziz Akhath, pedagogisch werker in een justitiële jeugdinrichting en buddy coach; Semra Aytemur, strafrechtadvocate bij 020Advocatuur en Susanne Tempel, kinderrechter bij Rechtbank Zeeland-West-Brabant.
17.15- 17.45 Smartphones en sociale media: geen tijd voor ongein of een virtuele plek om inspiratie op te doen…? Spreker Frank Weerman, bijzonder hoogleraar jeugdcriminologie (Erasmus universiteit Rotterdam) en onderzoeker bij het NSCR (Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving)17.45-18.00 Boekpresentatie Jeugdige Delinquenten.
18.00 Borrel

Deelname is gratis, mits u zich aanmeldt. 

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid naast de deur. Ook is de locatie prima te bereiken met het Openbaar Vervoer. Zie de routebeschrijving.