Experience Ondermijning Loods 12 vergroot de interventieskills. Ook iets voor jou?

Experience Ondermijning Loods 12 vergroot de interventieskills. Ook iets voor jou?

Stel... je wilt je interventieskills op het thema ondermijning graag een keer oefenen of simpelweg ‘upgraden’. Bij Loods 12 Breda kan dat tegenwoordig! Dit centrum is uniek in Nederland en is speciaal ontworpen om professionals in de rechtshandhaving, beleidsmakers, medewerkers van maatschappelijke organisaties of andere belanghebbenden, uit te rusten met praktische kennis en vaardigheden op het thema ondermijning. Aan bod komt bijvoorbeeld samenwerken, kennis over de beschikbare instrumenten en tools en focus op de eigen rol.


Bestuurlijk Interventieteam Gooi en Vechtstreek enthousiast over expercience

Het bestuurlijk interventieteam van Gooi en Vechtstreek bezocht op 11 januari als eerste vanuit Midden-Nederland de experience in het kader van de training pandcoördinatie; een training die Team operationele versterking (TOV) in Midden-Nederland verzorgt. De reacties van de deelnemers waren zeer positief: je bent anderhalf uur écht ondergedompeld in een ervaringsgerichte leeromgeving waar de realiteit van ondermijnende criminaliteit in al z’n verschijningsvormen tot leven komen en je aan de bak moet. Dit gebeurt op een interactieve manier middels een escaperoom-ervaring, gevolgd door een napraatsessie over de gekozen aanpak. 

Wat komt er in ieder geval aan bod?

  • Proces van signaal tot actie, het kennen en kunnen;
  • Jouw rol, wat kan IK morgen doen;
  • Samenwerken en effecten zien;
  • De kracht van integraliteit zien;
  • De samenwerking tussen binnen en buitendienst;
  • Beschikbare instrumenten en tools voor gemeenten;
  • Handelingsbekwaamheid.

 
Kom jij ook op bezoek bij Loods 12 in Breda? 
Medewerkers van gemeenten zijn van harte welkom om deze ervaring op ondermijning te beleven. Schrijf je bijvoorbeeld in met een groep medewerkers die in de praktijk ook samen aan de lat staan voor de integrale aanpak van ondermijning. Denk aan collega’s van de afdelingen veiligheid, financiën, sociaal domein, burgerzaken (BRP-inschrijvingen), handhavers, vergunningverleners en WOZ-medewerkers. Maar ook voor gemeenteraadsleden, burgemeesters en andere teamsamenstellingen zijn trainingen samen te stellen. Een combinatie met een inhoudelijke training (bijvoorbeeld die van pandcoördinatie i.s.m. het TOV) behoort ook tot de mogelijkheden. 

Ben jij geïnteresseerd in de experience? Neem dan contact op met je DTO-O of stuur een mail naar m.knepper@riec-mn.nl (werkend leren). Dan gaan wij in overleg met jou kijken of we een dagdeel voor je kunnen organiseren.