Agenda komende maand

- Seminar: Rijker Verantwoorden -
Vanuit het Landelijk Programmateam Ondermijning start een nieuw actieonderzoek. Waarbij de spotlights op de horizontale werking van Rijker Verantwoorden liggen. De focus ligt op de aanpak van ondermijning. Als aftrap organiseert de politie een seminar (via Teams) op vrijdag 25 juni van 10.00 – 12.30 uur. Voor de uitnodiging en aamelden.

- PGA 5 Jaar - Webinar: ‘Oh jee, de WZD’ -
De Wet Zorg en Dwang voor mensen met een verstandelijke beperking en risicovol gedrag. (Hoe) Werkt dat? In het webinar van 25 juni 12.00 - 13.30 uur bespreken Michiel Vermaak (VG-arts/ straatdokter en lid Landelijk Schakelteam Verwarde Personen) en Madeleine Gouma (procesmanager Zorg en Veiligheidshuis Flevoland) de knelpunten die we ervaren maar zoeken we vooral naar de ‘Hoe wel!’. Aanmelden kan via deze link.

- 7e Q College Straatwaarde(n) - 
Het zevende Q College vindt plaats op: dinsdag 6 juli 2021 van 10.00 uur tot 11.30 uur. Deze keer nemen de twee broers Nabil en Nahib je mee in hun (tegengestelde) levensverhalen: de ene broer vindt een goede opleiding en baan, de ander belandt in een jeugdgevangenis. Hoe kan het zijn dat de levensverhalen zó verschillen van elkaar?

Ze nemen je mee in hoe het was om op te groeien in hun buurt, de straatcultuur en eigen ervaringen. Daarnaast vertellen ze welke verschillende paden zij bewandeld hebben én welke verleidingen zij daarin tegenkwamen. Dit doen zij aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden. Aanmelden kan door een mail te sturen aan straatwaarden@riec-mn.nl

- TNO webinar en inloopspreekuur Ondermijning - juli - 
Elke maand organiseerd TNO een webinar, waar een TNO-expert ingaat op een relevant thema. Het volgende webinar is op 15 juli 9.00-10.00 uur over Kunstmatige Intelligentie in de aanpak van Ondermijning met Selmar Smit, Senior Scientist AI.

Welke rol kunnen big data en kunstmatige intelligentie hebben in de aanpak van ondermijning? Wat kan er al wel, wat kan er niet? En welke rol heeft de mens nog als computers hun enorme rekenkracht inzetten? Of is dat vooral domme kracht? Houd de website in de gaten voor de deelnamelink.