Deel je lokale verhaal en laat zien wat we samen bereiken!

Een complexe casus afgerond in het kader van de persoonsgerichte aanpak? De sluiting van panden op basis van een lokaal ondermijningsbeeld? Of het organiseren van een succesvolle veiligheidsdag? Deze interventies spelen we niet in ons eentje klaar. Rijker Verantwoorden is een ambitie vanuit de Regionale Veiligheidsstrategie 2019-2022. De werkgroep Rijker Verantwoorden is zich hierop aan het oriënteren en is op zoek naar goede en inspirerende voorbeelden! Hebben jullie verhalen en/of beelden van gezamenlijke interventies? Stuur een mail naar Romy Timmer of Martijn Simons.

Lees meer over de bedoeling van Rijker Verantwoorden en welke input de werkgroep van jullie hoopt te krijgen!

Meer en meer werken we in netwerken met elkaar samen om Midden Nederland veiliger te maken. Dat levert vaak waardevolle resultaten op die niet perse direct toe te wijzen zijn aan de inzet van onze individuele organisaties. Het resultaat en het effect is immers het gevolg van gezamenlijke inspanningen. In onze verantwoording laten we die samenwerking onvoldoende zien. We vallen vooral terug op cijfers die geen recht doen aan de complexiteit van de problematiek en ons gezamenlijke werk. Dat kan beter en leuker. Want we mogen laten zien wat we samen doen en bereiken. Dit vergroot het werkplezier, geeft zingeving en we laten zien wat het effect is van onze inspanning. Ook als het niet gaat zoals het zou moeten, mag dat verhaal verteld worden. We willen immers blijven leren van en met elkaar.

De komende tijd gaan we in Midden-Nederland aan de slag met een manier van verantwoorden die meer recht doet aan de praktijk. Dat is ook de ambitie die is uitgesproken in de Regionale Veiligheidsstrategie 2019-2022. De werkgroep Rijker Verwantwoorden heeft de opdracht om deze ambitie concreet te maken. Ongetwijfeld zijn er al goede en inspirerende voorbeelden uit de lokale praktijk die zij hiervoor kan gebruiken. Hebben jullie verhalen en/of beelden van gezamenlijke interventies? Geef ze aan ons door! De vorm waarin het wordt gestuurd maakt niet uit. Het kunnen PowerPointpresentaties zijn, filmpjes, persberichten, evaluaties of gewoon een mailtjes. Alles is goed! Uiteindelijk willen we kijken welke verhalende elementen we regiobreed kunnen toevoegen aan de bestaande manier van verantwoorden. Wil je meer weten over Rijker Verantwoorden dan kun je contact met ons opnemen en/of op deze website kijken.