Waar is mijn zoon?

Iedereen in Nederland is geschokt over de moord op advocaat Derk Wiersum. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en andere nabestaanden die wij veel sterkte wensen.

Er zijn veel vragen over de dader en wie is hij? Heeft iemand dit zien aankomen en had dit voorkomen kunnen worden?

Stel, ergens loopt er een moeder in gedachten rond:

Vannacht is mijn zoon niet thuis gekomen. Ergens, diep in mijn hart, wist ik dat al toen ik het vreselijke nieuwsbericht van die vermoorde advocaat zag.
Hij deed al weken raar. Afstandelijk, hij kwam laat thuis. Werken, zegt hij. Ik geloof hem wel, maar toch, voelde het niet goed.

Gister deed ik de tv aan en op elk kanaal hadden ze het over de moord. Mijn hart sloeg een slag over bij de beschrijving: jongeman/slank postuur/1.75m/ tussen de 16 en 20 jaar. We wonen niet in Amsterdam, maar hij is daar wel vaak.
Ik hoopte dat hij vannacht thuis zou komen. Ik belde hem, maar toen hoorde ik zijn telefoon in zijn kamer over gaan. Hij heeft dat ding de hele dag in zijn handen! Waarom ligt hij hier?

Op het schoolplein heeft iedereen het over de moord. Wie zou de dader zijn? Aanslag op de rechtstaat wordt het genoemd. Wat betekent dat? Ik durf het niet te vragen en loop weer terug naar huis. Als ik de deur open doe, zie ik zijn rode gympen bij de deur liggen. Die droeg hij elke dag. Hij was er zo trots op. Maar gister liet hij ze staan. Waarom? Waar is mijn zoon?


Hoe help jij deze moeder vanuit je professionaliteit of vanuit betrokkenheid? Straatwaarde(n) denkt graag met je mee! Mail voor meer informatie naar: straatwaarden@riec-mn.nl