Vuurwerkvrije stad? Effectieve gedragsinterventies? Praat erover mee tijdens de bijeenkomst over de jaarwisseling!

Hoe zorgen voor een veilige jaarwisseling, wat weten we over wat werkt en hoe kunnen we voorkomen dat jongeren experimenteren met zwaar vuurwerk? Dit soort vragen staan centraal tijdens de bijeenkomst op 5 september in Hilversum.

Deze middag gaan we het gesprek aan over de laatste ontwikkelingen, wetgeving, alles omtrent een vuurwerkvrije stad en illegaal vuurwerk. De bijeenkomst wordt georganiseerd voor alle veiligheidsprofessionals en communicatieadviseurs (politie, OM, gemeenten) in Midden-Nederland die de jaarwisseling in portefeuille hebben. Wil je erbij zijn? Meld je aan via de website!  

Programma
13.00 Inloop
13.30 Terugblik jaarwisseling 2018-2019. Wat zijn de ervaringen met nieuwe werkwijzen en wat nemen we mee voor dit jaar?
14.00 Presentatie ministerie van J&V. Wat zijn de de laatste ontwikkelingen en nieuwe wetgeving voor aankomende jaarwisseling
14.30 Koffiepauze  
14.45 Presentatie Landelijk Vuurwerk Interventieteam. Laat je meenemen in de wereld van illegaal vuurwerk. Dit team houdt zich bezig met het verstoren van de illegale handel van zwaar vuurwerk (project Oorworm) Om hoeveel vuurwerk gaat het en wat weten we over de mensen die het afsteken? Om effectief te blijven zijn ze voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de handel aan te pakken en hoe gemeenten en politie elkaar hierin kunnen versterken.
15.45 Panel discussie: vuurwerkvrije stad en meer! (gemeenten, politie, ministerie, brandweer, vuurwerkhandelaar)
16.30 Borrel

Heb je vragen over het programma of andere zaken? Neem contact op met Linde van der Meer. Hopelijk tot dan!