Vuurwerkvrije zones? Vuurwerk toestaan? Praat erover mee tijdens de bijeenkomst over de jaarwisseling!

Veiligheidsprofessionals en communicatieadviseurs van gemeenten en politie, kom op 5 september naar de kennis- en leersessie over de jaarwisseling! Meld je snel aan door hier te klikken!

Vorig jaar vond de bijeenkomst over de jaarwisseling voor het eerst plaats en doordat het de deelnemers zo goed is bevallen, is toen afgesproken dit jaarlijks te laten terugkeren. Het doel van de bijeenkomst is om kennis en ervaring binnen en buiten regio met elkaar te delen.

Programma
13.00 Inloop
13.30 Terugblik jaarwisseling 2018-2019. Wat zijn de ervaringen met nieuwe werkwijzen en wat nemen we mee voor dit jaar?
14.00 Presentatie Martin Scholtz, ministerie van J&V. Martin geeft inzicht in de laatste ontwikkelingen en nieuwe wetgeving voor aankomende jaarwisseling
14.30 Koffiepauze  
14.45 Presentatie Henk van Binnendijk. Henk neemt ons mee in de wereld van illegaal vuurwerk. Hij is onderdeel van het landelijke vuurwerk interventie team van de politie (project Oorworm) dat zich bezig houdt met het verstoren van de illegale handel van zwaar vuurwerk. Om hoeveel vuurwerk gaat het en wat weten we over de mensen die het afsteken? Samen met zijn team zijn ze voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de handel aan te pakken en hoe gemeenten en politie elkaar hierin kunnen versterken.
15.45 Panel discussie: vuurwerkvrije stad (gemeenten, politie, ministerie, brandweer)
16.30 Borrel

Heb je vragen over het programma of andere zaken? Neem contact op met Linde van der Meer. Hopelijk tot dan!