Afscheid Team Versnellen en Raken: "Bedankt partners!"

Ruim twee jaar geleden is de pilot met Team Versnellen en Raken gestart: Een integraal team, om de partners te versterken in de aanpak van ondermijning. Na een positieve evaluatie is het team per 1 juni j.l. gestopt. Niet om te verdwijnen, maar om op te gaan in het Actieplan Ondermijning met de districtelijke en regionale teams ondermijning (DTO’s en RTO).

Team Versnellen en Raken is eind 2016 als pilot gestart om de partners te ondersteunen bij de actiegerichte aanpak van ondermijning, als aanvulling op het RIEC. Met een integraal team van 6 mensen is in maar liefst 51 casussen ondersteund, met 150 betrokken objecten. Met veel plezier heeft het team geadviseerd en gecoördineerd bij uiteenlopende ondermijningsproblematiek in 25 verschillende gemeenten. Dit  heeft geleid tot acties zoals integrale controles op bedrijventerreinen, op autobedrijven, aanpak van winkelstraten, recreatieparken, garageboxen, etc. 

Bij deze acties zijn we onder meer heel veel geld, drugs, hennepplantages, een drugslab in oprichting en vele milieuovertredingen tegengekomen. De samenwerking tussen de partners is versterkt, mensen weten elkaar beter te vinden en er is veel geleerd hoe ondermijning kan worden aangepakt met een actiegerichte insteek.

Met de komst van de DTO's en RTO, gaat de functie van het aanjagen van ondermijningsaanpakken verder. De leden van het team worden waar mogelijk ook geplaatst in de nieuwe organisatie, zodat de opgedane kennis en ervaring wordt behouden.

Namens het Team Versnellen en Raken: "Bedankt voor de goede samenwerking en tot ziens in de nieuwe organisatie!"