Gemeenten: organiseer een ondermijningsbijeenkomst met subsidie!

In 2018 heeft het Platform Veilig Ondernemen Midden Nederland €20.000 subsidie van het Ministerie van Justitie & Veiligheid gekregen om 20 ondermijningsbijeenkomsten voor agrariërs in het buitengebied en ondernemers in winkelgebieden en op bedrijventerreinen in Midden Nederland te organiseren. Een deel van deze subsidie is nog beschikbaar voor gemeenten die een ondermijningsbijeenkomst willen organiseren. Belangstelling om een ondermijningsbijeenkomst te organiseren met gebruik maken van de €1.000 subsidie? Neem dan contact op met Gaby de Ruiter (gaby.deruiter@hetccv.nl of 06-46047418).

Adviseur Platform Veilig Ondernemen Gaby de Ruiter ondersteunt alle gemeenten in Midden Nederland om een ondermijningsbijeenkomst te organiseren. Er staan al diverse bijeenkomsten in 2019 gepland.

Inmiddels zijn er in de gemeenten Veenendaal, Zeewolde, Lopik, Weesp en op het bedrijventerrein Overvecht in Utrecht succesvolle ondermijningsbijeenkomsten geweest. Diverse sprekers zoals criminoloog Edward van der Torre, slachtoffer/ondernemer Roy Verheij, Meld Misdaad Anoniem en medewerkers van het RIEC en Politie Midden Nederland zorgden ervoor dat de ondernemers en agrariërs een goed beeld kregen over ‘Wat is nu Ondermijning? Wat zijn de risico’s? Hoe voorkom ik dat ik zelf slachtoffer word?’ en ‘Waar en hoe kan ik melding doen?’