Even voorstellen: Elze Aalbers: accounthouder min. J&V

Elze Aalbers is sinds kort beleidsmedewerker en accounthouder bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, de directie Veiligheid en Bestuur. Ze volgt Gerard Rinckes als accounthouder op, en stelt zich graag via deze nieuwsbrief voor.

"Ik hoop dat ik u als accounthouder Midden-Nederland goed kan helpen de lijntjes zo kort mogelijk te houden."

"Veiligheidsbeleid werkt het beste als het landelijke beleid aansluit op het lokale beleid. Dit is een van de redenen dat het zo belangrijk is voor het ministerie om vaste contacten te hebben in de regio’s. Sinds kort heb ik als accounthouder midden-Nederland het geluk aan deze contacten te werken.

Een van mijn taken is het accounthouderschap voor de regio Midden-Nederland. Ik zie het als mijn taak te zorgen dat de lijntjes tussen de regio en het ministerie zo kort mogelijk zijn. Zodat jullie gemakkelijk een vraag over het veiligheidsdomein uit kunnen zetten, maar ook zodat wij kunnen weten wat er speelt in de regio en kunnen signaleren over ontwikkelingen die ook voor de regio interessant kunnen zijn.

In ieder geval zal ik met regelmaat aanschuiven bij overleggen met Bureau RVS, waar ik al een prettige kennismaking heb gehad. Verder zal ik ook eens aansluiten bij de verschillende districtsoverleggen, zodat iedereen in de regio weet waar ze mij kunnen vinden. Naast het accounthouderschap heb ik vanzelfsprekend nog een aantal andere taken: ik werk samen met mijn collega’s aan de regio-envelop, de bestuurlijke aanpak van mensenhandel en prostitutiebeleid.

Mijn studieachtergrond had niet meer kunnen verschillen van de genoemde onderwerpen! Ik heb aan de University College Maastricht een Bachelor of Science gehaald met een major in Biomedische Wetenschappen. Tijdens mijn minor in public policy en international relations ontdekte ik echter mijn passie voor veiligheidsbeleid. Dit was voor mij de aanleiding om ervaring op de te doen bij de NAVO en de afdeling wapenexportcontrole bij het ministerie van Buitenlandse zaken en motiveerde mij om nog een MSc in bestuurskunde te volgen. Na mijn master kwam ik terecht bij de povincie Limburg, waar ik werkte aan de opzet van een risicogerichte en systematische benadering van het interbestuurlijk toezicht. Het veiligheidsdomein bleef echter lonken en zo ben ik terecht gekomen bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Ik hoop dat ik u als accounthouder Midden-Nederland goed kan helpen de lijntjes zo kort mogelijk te houden. Heeft u dus vragen, of is er iets anders waar u graag contact over hebt, schroom dan niet om contact op te nemen met een mailtje naar e.t.aalbers@minvenj.nl of telefonisch op mijn nummer 06 50 03 70 45."