App Ondermijning

Welk land is de grootste producent van synthetische drug? Wat kost ondermijning de samenleving per jaar? Hoeveel procent van de OMG’ers heeft een strafblad? Kortom hoeveel weet jij over ondermijning? Vanaf 16 november a.s. kan iedereen zijn/haar kennis over ondermijning in een app testen. De mobiele app Ondermijning is dan te downloaden in de App Store en de Google Play store.

Ondermijning herkennen
De app is bedoeld voor het vergroten van kennis en bewustwording over ondermijnende criminaliteit en wordt landelijk beschikbaar gesteld. Iedere professional die actief is in het herkennen, signaleren en aanpakken van ondermijning kan de app downloaden. De app geeft informatie over jouw mogelijkheden en verantwoordelijkheid bij het herkennen, voorkomen en aanpakken van ondermijning. De app zal regelmatig voorzien worden van nieuwe functies en content. 

Daag je collega’s uit
Op initiatief van het RIEC Midden-Nederland is de app ontwikkeld. Ook binnen jouw organisatie en dagelijkse werkzaamheden kun je er gebruik van maken. Start bijvoorbeeld een werkoverleg door je collega’s te vragen hun telefoon te pakken en de app te installeren. Daag vervolgens je collega’s uit om ook hun kennis te testen en ga vervolgens met elkaar in gesprek.

Meer weten over de app?
In de volgende nieuwsbrief delen we meer informatie over de app. Mocht je nu al vragen hebben stuur een e-mail naar info@riec-mn.nl.