Burgernet en WhatsAppgroepen versterken elkaar

Burgernet en WhatsAppgroepen versterken elkaar
Om burgerparticipatie zo effectief mogelijk te laten zijn, is een koppeling tussen Burgernet en WhatsAppgroepen van belang.

Burgernet en WhatsAppgroepen versterken elkaar
Om burgerparticipatie zo effectief mogelijk te laten zijn, is een koppeling tussen Burgernet en WhatsAppgroepen van belang. Leden van een WhatsAppgroep die geen lid zijn van Burgernet kunnen op die manier ook meekijken met de Burgernetacties. Zo zijn er nóg meer ogen en oren in de wijk om te helpen bij het oplossen van verdachte situaties en het vinden van vermiste personen. Als gemeente en politie kun je het belang benadrukken van de koppeling tussen Burgernet en WhatsAppgroepen.

Leden van een WhatsAppgroep die geen lid zijn van Burgernet kunnen door de appgroep ook meekijken met de Burgernetacties. Dat bleek onlangs nog toen in een dorp in Midden-Nederland jongens zich verdacht gedroegen. Het Burgernetbericht werd gedeeld met de leden van de WhatsAppgroep door de beheerder. Via de WhatsAppberichten kon de politie de route van de jongens door het dorp volgen en hen vervolgens staande houden. Inwoners werken zo samen met de politie aan de veiligheid in hun wijk.

Burgernet en WhatsApppreventiegroepen versterken elkaar
In alle gemeentes in Nederland is Burgernet beschikbaar. Ook WhatsApp buurtpreventiegroepen zijn bijna niet meer weg te denken.  WhatsAppgroepen en Burgernet vullen elkaar goed aan. De leden van een WhatsAppgroep zijn alert op hun omgeving en communiceren onderling. Wordt een verdachte situatie opgemerkt, dan wordt de informatie gedeeld met de groep en via 112 doorgegeven aan de politie, als dat nodig is.

Gemeenten, politie en burgers werken samen bij Burgernet. Als gemeente en politie kun je het belang benadrukken van de koppeling tussen Burgernet en WhatsApp groepen. Naast dit in nieuwsbrieven te communiceren, kan dit bijvoorbeeld ook op informatieavonden besproken worden.

Praktijkvoorbeeld
Heb je als gemeente een leuk voorbeeld van een samenwerking tussen Burgernet en WhatsAppgroepen? Laat het ons weten!

In de volgende Burgernetnieuwsbrief vind je meer informatie hierover. Ook lid worden van de Burgernetnieuwsbrief Midden Nederland? Stuur dan een mailtje aan UTR-Burgernet@utrecht.politie.nl

Voor meer informatie over Burgernet: www.burgernet.nl
 

Laatste berichten