Heling

De taskforce Misdrijven Met Grote Impact roept alle gemeenten in Midden-Nederland 'met opkopers' op om heling aan te pakken en het DOR in te voeren!

Woninginbraken, overvallen, straatroof, winkeldiefstallen. Al deze vermogensdelicten gedijen doordat de daders gestolen goederen aan derden kunnen slijten. Een effectieve bestrijding van heling is dan ook van groot belang. Zonder helers geen stelers, of in ieder geval minder! Gemeenten, politie, opkopers van tweedehands goederen en burgers kunnen ieder hun steentje bijdragen aan het voorkomen van heling. Daarbij kunnen ze gebruik maken van het Digitaal Opkopers Register, dat sinds januari 2013 landelijk uitgerold wordt. In Midden Nederland is het DOR al bij enkele gemeenten ingevoerd en verschillende anderen zijn voornemens om dit op korte termijn te doen.

In deze lade vind je informatie over de aanpak van heling en de invoering van DOR. Op het webdossier van het CCV staat ook meer informatie, met name voor gemeenten.

De informatie op de CCV site en de informatie in deze apothekerskast over heling, proberen we zoveel mogelijk aanvullend te laten zijn op elkaar. Mocht je informatie missen, mail dan naar secretariaat van bureau RVS secretariaat@rvsmiddennederland.nl

 

Digitaal opkopers register tegen heling bewijst waarde. ALMERE - De politie in Almere boekt goede resultaten bij het oplossen van inbraken door actief te zoeken in het Digitaal Opkopers Register waar waardevolle spullen in worden geregistreerd.

Datum:
Auteur:
Documenttype:
Praktijkvoorbeeld
Aantal pagina’s:
2
download bestand

Een powerpointpresentatie over de aanpak van heling. De presentatie is bedoeld voor bewoners.

Datum:
Auteur:
Documenttype:
Presentatie
Aantal pagina’s:
10
download bestand

Met het Stop Heling jubileumboek worden successen, de omvang en het belang van het project ‘stop heling’ gedeeld.

Datum:
Auteur:
Ministerie J&V
Documenttype:
Handboek
Aantal pagina’s:
0
download bestand