Online aanmelding Q-college liquidaties

Wil jij weten waarom en hoe mensen betrokken raken bij een liquidatie?
En hoe je dit tegengaat?

Meld je dan nu aan voor dit Q-college! (let op: via deze pagina meld je je aan voor online deelname) 

Liquidaties hebben brede en langdurige gevolgen voor onze samenleving. Dit onderzoek leert ons dat er geen delictpatroon is onder schutters, maar dat ze al wel langer in beeld zijn bij de politie. Ze komen niet uit het niets. Door beter te begrijpen wat daders tot hun daden brengt, kunnen we beter inzetten op vroegsignalering. 

Tijdens dit Q-college presenteren onderzoekers Sheila Adjiembaks en Robby Roks waardevolle inzichten uit het onderzoek. Zij spraken veroordeelde betrokkenen bij liquidaties en gaan in dit college dieper in op hun levensloop. Ook delen zij wat veroordeelden aan de jeugd wil meegeven om betrokkenheid te voorkomen en bespreken zij aanbevelingen om de voedingsbodem voor betrokkenheid bij liquidaties tegen te gaan.

Nog niet eerder is in wetenschappelijk onderzoek naar liquidaties in Nederland zo dicht bij de bron informatie opgehaald. Naast informatie uit OM-strafdossiers gaat het om unieke politiedata en levensverhalen van veroordeelde betrokkenen bij liquidaties. Het onderzoek is op initiatief van het RIEC Midden-Nederland uitgevoerd samen met ESSA Research, de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Landelijke Eenheid in opdracht van Politie & Wetenschap.

Alleen het plenaire gedeelte is online te volgen. Het interactieve gedeelte helaas niet. 

Het Q-college is op 27 februari van 14:00 tot 17:00 uur in Almere (Stadhuisplein 1).

Tot dan!

Fysiek aanwezig zijn? Meld je dan hier aan. 

Aanmelden

Persoonlijke informatie