Save the date: Landelijk Bibob-congres

Je bent van harte uitgenodigd voor het landelijk bibob-congres op donderdag 12 oktober 2023. De Wet bibob is een belangrijk instrument in de gezamenlijke aanpak van ondermijning van provincies en gemeenten en heeft tot doel om te voorkomen dat de overheid onbedoeld criminaliteit faciliteert. 

Het congres wordt jaarlijks georganiseerd voor alle bibob-ambtenaren in Nederland. Dit jaar bestaat het ochtenddeel uit een bestuurlijk programma specifiek voor burgemeesters, dijkgraven en gemeentesecretarissen. Zij ontvangen hiervoor een gerichte uitnodiging.

Het middagdeel speciaal voor jullie start om 13.00 uur en bestaat uit diverse inhoudelijke bibob-workshops. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de toepassing van de Wet bibob in het sociaal domein, de Wet bibob tweede tranche, bibob en evenredigheid en samenwerking met de waterschappen. Onder andere het Landelijk Bureau Bibob, bibob-experts en provincies zullen presentaties verzorgen.

Het landelijk bibob-congres wordt dit jaar georganiseerd door de provincies Utrecht en Flevoland, in samenwerking het RIEC Midden-Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB). Het congres zal plaatsvinden op het provinciehuis in Utrecht. Het doel van het bibob-congres is om meer bewustwording te creëren over de toepassing van de Wet bibob en het uitwisselen van kennis en contacten. 
   
Een uitnodiging met nadere informatie en aanmeldmogelijkheid volgt voor de zomer.