CCV - Landelijke bijeenkomst 'Jongeren uit de ondermijnende en georganiseerde criminaliteit houden'

Bar Beton, Rijnsweerd Utrecht
afbeelding

Op 6 oktober organiseert het CCV namens de Learning Community ‘Jonge aanwas uit de criminaliteit houden’ deze tweede landelijke bijeenkomst. Sprekers en workshops brengen mogelijkheden waarmee je in de eigen werkomgeving aan de slag kunt. Eind augustus is het complete programma bekend.

Als je je nu inschrijft, krijg je vanzelf bericht over de voortgang en de workshops.

Voorlopig programma

Thimo van der Pol van Inforsa verzorgt een plenaire presentatie over de systemische aanpak van deze jongeren (zie ook het artikel in Trouw). Diverse gemeenten bieden workshops aan met interventies uit de praktijk. Je kunt meedoen aan 2 van deze workshops. De informatie die we deze dag met elkaar delen en bespreken zijn onder andere gericht op samenwerking met het onderwijs, de inzet van credible messengers in de wijk en hoe begeleid je jongeren richting opleiding of werk. Verder is er volop gelegenheid om informatie op te halen en ervaringen uit te wisselen.

11:30 - Inloop met lunch
12:45 - Opening door dagvoorzitter Patrick van den Brink, directeur van het CCV
12:55 - Presentatie Thimo van der Pol 
13:50 - Workshopronde 1
14:45 - Plenair programma
15.35 - Workshopronde 2
16.20 - Afsluiting
16.30 - Borrel

De workshops worden verzorgd door gemeenten, die lid zijn van de Learning Community ‘Jonge aanwas uit de criminaliteit houden’. De workshopbeschrijvingen zijn beschikbaar op het moment dat je je kunt aanmelden.