RIEC - Webinar: Hoe help ik jongeren met vragen over de VOG?

NVT
afbeelding

Uit eerdere gesprekken met professionals kwam sterk de behoefte naar voren voor kennisversterking over de VOG. We zijn ook blij te kunnen delen dat de gemeente Utrecht op donderdag 8 september 2022, in samenwerking met het Dienst Justis, de gemeente Amsterdam en het RIEC, een gratis webinar over de VOG organiseert.

Jongeren hebben vaak voor hun stage of werk een VOG nodig. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat zij deze niet krijgen. Het is daarom belangrijk dat jongeren worden geholpen en gestimuleerd om altijd, als dat nodig is natuurlijk, een VOG aan te vragen. Jouw hulp en advies kan daarbij van onschatbare waarde zijn. Wil je weten hoe dit zit? Tijdens de webinar kom je meer te weten over de VOG-screening, zodat je de jongeren met wie je werkt optimaal kunt helpen. 

Tijdens de webinar komen onder andere de volgende vragen aan de orde:

  • Hoe beoordeelt Justis een VOG aanvraag?
  • Naar welke gegevens kijkt Justis bij de beoordeling
  • Wat is de terugkijktermijn?
  • Hoe ziet de procedure eruit?
  • Hoe kan je iemand helpen die een VOG aanvraagt?
  • Hoe kan je iemand helpen als de aanvraag wordt afgewezen?

Ook is er ruimte voor het stellen van vragen en behandelen we een aantal casussen zodat u een beter beeld krijgt van hoe de VOG-screening in zijn werk gaat. 

Aanmelden
De webinar vindt plaats op donderdag 8 september 2022 van 10:00 – 11.30 uur en is gratis. Je kunt je aanmelden tot 6 september 2022 via deze link hier.

Een dag voor de webinar ontvang je per mail een wachtwoord waar je mee in kunt loggen. Het is mogelijk om het webinar ook terug te kijken als je je hebt aangemeld.

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken willen we je vragen deze uitnodiging ook binnen je organisatie en netwerk te delen. 

Voor vragen neem gerust contact op met:

Chourouk Demnati (RIEC Midden-Nederland) 06-39089878

Monique van der Werf (gemeente Utrecht) 06-24898558