Week van de Veiligheid

afbeelding

Met het oog op veilig ondernemen vindt ieder jaar in oktober, in week 41, de Week van de Veiligheid plaats. De Week van de Veiligheid is een initiatief van en door ondernemers. Tijdens deze week wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden voor ondernemers om criminaliteit te voorkomen en (medewerkers) meer alert en weerbaar te maken. Door heel het land organiseren ondernemers en gemeenten activiteiten voor ondernemers, bedrijven, medewerkers en inwoners.

Programma
Het ministerie van Justitie en Veiligheid ondersteunt in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) de Week van de Veiligheid van harte. Bewust of onbewust kun je als ondernemer te maken krijgen met criminaliteit. Bijvoorbeeld als de kassa wordt leeggeroofd (overval), als je wordt opgelicht (fraude), je onder druk wordt gezet om een ruimte ter beschikking te stellen voor criminelen (ondermijning) of als mensen tijdens een onderlinge ruzie je zaak kort en klein slaan (geweld). Ook krijgen ondernemers en hun medewerkers regelmatig te maken met e-mails met links naar valse websites, met telefoontjes van zogenaamde bankmedewerkers (spoofing) of een andere vorm van gedigitaliseerde of cybercriminaliteit.

In 2021 staan we tijdens de Week van de Veiligheid stil bij vier thema’s:

  • Maandag 11 oktober: Cyber en digitale veiligheid
  • Dinsdag 12 oktober: Overvallen
  • Woensdag 13 oktober: Ondermijning
  • Donderdag 14 oktober: Geweld

Talkshow
Het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseert iedere avond een talkshow over het thema van de dag onder leiding van presentator Ewout Genemans. Mis deze niet, want je krijgt veel informatie en praktische tips. De uitzending start om 19.30u en is terug te kijken wanneer je maar wilt. Houd de website in de gaten voor nadere informatie.