Webinar 2 - Complotdenken als wereldbeeld

Online
afbeelding

De Bestuurlijke Werkgroep radicalisering en extremisme organiseert drie webinars. Deze webinars gaan over hoe radicale groepen omgaan met de coronacrisis, toenemend complotdenken ten tijde van crisis en anti-coronabeleid activisme.

Deze reeks webinars wordt georganiseerd om zorg- en veiligheidsprofessionals te helpen om de gebeurtenissen van afgelopen jaar te begrijpen en daarop te reflecteren. Daarnaast handvatten aan te reiken voor het toepassen van deze kennis binnen de dagelijkse praktijk.   

Het tweede webinar:

Tijdens de coronacrisis treedt het complotdenken in Nederland meer naar de voorgrond. Een van de verschillende gedachten hierbij is een geheime elite die de wereld zou controleren en de mensheid zou onderdrukken. Wat is het verschil tussen kritisch naar complotten kijken en problematisch complotdenken? En hoe treed je met zo iemand in gesprek?

Datum: 14 april 13.00-14.30
Online te volgen, gegeven door NTA

Deze webinar is geschikt voor zowel zorg- als veiligheidsprofessionals die handvatten en een context zoeken bij vraagstukken rondom (problematisch) complotdenken.

Webinar 2 - Complotdenken als wereldbeeld Aanmelden Webinar 2 - Complotdenken als wereldbeeld