5e Q College 'Straatwaarde(n)'

Online
afbeelding

Het regioprogramma ‘Straatwaarde(n)’ organiseert elk kwartaal de zogeheten Q colleges voor professionals uit onder meer de regio Midden-Nederland. Het eerstvolgende collega vindt plaats op dinsdag 10 november 2020 van 10.00 uur tot 11.30 uur. Vanwege de Corona-maatregelen ook weer in de vorm van een webinar.

Deze keer neemt criminoloog Jeroen van den Broek je mee in de online wereld van jongeren en straatcultuur. Wat betekent de online wereld voor jongeren? Op welke manier profileren jongeren zich online en welke rol speelt criminaliteit binnen (hun performance van) straatcultuur? Welke uitingen zijn voor hen betekenisvol en, belangrijker nog: wat kunnen we als professionals daarvan leren?

Het programma is als volgt:

  • 09.45 – 10.00    Digitale inloop
  • 10.00 – 10.05    Opening & inleiding Webinar
  • 10.05 – 11.00    Webinar ‘De Online wereld & straatcultuur’
  • 11.00 – 11.30    Vragen & afsluiting

Het doel van de Q colleges is het verbinden van (wetenschappelijke) kennis met de praktijk. De colleges staan in het teken van onderzoek en storytelling en zijn bedoeld voor professionals die zich bezighouden met (de aanpak van) drugsproblematiek en jonge aanwas. Elk college stelt een ander (aanverwant) onderwerp  centraal met andere sprekers.

Aanmelden
Stuur een mail naar straatwaarden@riec-mn.nl en vermeld hierin dat je aanwezig wil zijn bij het Webinar. Er wordt voor het webinar gebruik gemaakt van ZOOM, dus zorg voor een account of de app en een goede internetverbinding.

Een dag van te voren (op 9 november) wordt een mail gestuurd met een toegangslink. Op 10 november heb je vanaf 09.45 toegang tot het webinar door te klikken op de link.

De podcast van het 4e Q College ‘Coke & jonge aanwas’ kun je hier terug luisteren.