Wat-kan-wél-festival Dwang en Drang WORDT VERPLAATST NAAR EEN ANDERE DATUM

afbeelding

Het festival kan helaas op deze datum niet doorgaan!

We hebben met een beetje pijn in het hart besloten dit festival te verzetten. De aanmeldingen zijn namelijk echt overweldigend, nu al ruim 140 mensen willen deelnemen. Om nu niet de helft van deze mensen teleur te stellen, zien we ons genoodzaakt de locatie en het programma hierop aan te passen. Zo geven we meer belangstellenden de kans om te komen en plezier te hebben van het programma. We willen het goed doen. Om in termen van de uitnodiging te blijven: wat in het vaatje zit, verzuurt niet! We gaan op zoek naar een nieuwe meer geschikte locatie en laten jou de nieuwe datum en plek zo snel mogelijk weten. We hopen dat we je op een later moment alsnog te mogen ontmoeten voor deze mooie bijeenkomst. Houd de website en de nieuwsbrief in de gaten!

Inhoud festival

We krijgen steeds vaker te maken met complexe PGA-casuïstiek waarbij de belangen vanuit het Zorg- en Veiligheidsdomein elkaar lijken te schuren. Deze ingewikkelde en complexe casuïstiek vraagt om nauwe samenwerking tussen professionals vanuit verschillende domeinen en kaders.

Hoor jij ook vaak binnen de casusoverleggen wat er niét mogelijk is? Deze middag willen we de kennis over deze verschillende kaders vergroten. Wil jij ook eens uit een ander vaatje te tappen? En daarmee je handelingsperspectief vergroten? Kom naar de bijeenkomst Dwang en Drang en leer wat er wél kan.

De focus ligt op de volgende vier kaders:

  • Vrijwillig
  • Bestuursrecht
  • Civielrecht
  • Strafrecht

Het wordt een zeer actieve en creatieve middag. Je gaat de deur uit met heel veel nieuwe kennis en inspiratie over interventies en op welke manier je voortaan vaker ziet: ‘aha, zo kan het wél’. Bovendien heb je allerlei collega’s en hun creatieve interventiemogelijkheden in lastige casuïstiek beter leren kennen.

Doelgroep
PGA-experts van gemeenten, politie, OM, sociaal (wijk)teams, GGz, verslavingszorg, bemoeizorg en overige zorg- en welzijnspartners, reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, woningcorporaties, werk & inkomen, sociale dienst, leerplicht, Veilig Thuis, Veiligheidshuis en jeugdwerk.

Programma

11.30 – 12.00

Inloop inclusief lunch

 

12.00 - 12.15

Interactieve aftrap

 

12.15 – 13.15

‘Uit een ander vaatje leren tappen’ (keuze uit 4 ‘vaatjes’)

13.25 – 16.00

Verrassende vorm van kennisdeling in teamverband (slaap goed uit, wees hersenfit & trek je winnaarsoutfit aan!)

 

16.30 -

Prijsuitreiking en afsluiting met een netwerkborrel

 

Locatie
De bijeenkomst wordt op een toffe en centrale plek gehouden. Info volgt.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via de website.

Deelname aan ‘het vaatje tappen’ kun je ter plekke regelen.

Meer informatie
Voor wensen over deze bijeenkomst, kun je contact opnemen met myriam.kooij@rvs-mn.nl of ineke.jenniskens@rvs-mn.nl. Zeker ook als jij of een collega op dit onderwerp iets bijzonders te melden hebt.

Wat-kan-wél-festival Dwang & Drang WORDT VERPLAATST NAAR EEN ANDERE DATUM Aanmelden Wat-kan-wél-festival Dwang & Drang WORDT VERPLAATST NAAR EEN ANDERE DATUM