Crimefest

de Balie, Amsterdam
afbeelding

Het bestrijden van jeugdcriminaliteit is een voortdurende uitdaging. Met name de aanpak van de zwaarste groep criminele jongeren. Wat als deze jongeren zelf zouden bepalen wat nodig is om hen op het rechte pad te krijgen? Weten zij niet het beste wat werkt? We gaan in gesprek met de jongeren zelf, politie, justitie, behandelaren, wetenschappers en politici over hoe jeugdcriminaliteit aan te pakken.

Tijdens deze festival dag bekijken we de zware jeugdcriminaliteit vanuit verschillende invalshoeken. We horen wat er achter de schermen gebeurt; welke instanties zijn er allemaal betrokken bij het bestrijden en voorkomen van jeugdcriminaliteit? Elk van deze instanties heeft haar eigen visie op het probleem. Wordt er wel genoeg samengewerkt? En welke impact heeft dat op de jongere en zijn/haar gezin?

Naast TED-talks, zijn er virtual reality experiences en is er plaats voor film, kunst en muziek. Bovendien borrelen en eten we samen om ervaringen uit te wisselen en na te praten. Het Crime Fest zal worden afgesloten met een feest.

Voor het volledige programma en meer informatie bekijk de website.