Op de agenda voor de komende maand

Op de agenda voor de komende maand

- Week van de veiligheid -
Het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseert, deze week, iedere avond een talkshow over het thema van de dag onder leiding van presentator Ewout Genemans. Mis deze niet, want je krijgt veel informatie en praktische tips. De uitzending start om 19.30u en is terug te kijken wanneer je maar wilt, via deze link (Youtube Kanaal).

- CCV - Talkshow 'Crimineel verpand?' -
Het CCV organiseert op op verschillende dagen, in 9 regio's, samen met de Platforms Veilig Ondernemen (PVO) de online talkshow ‘Crimineel verpand?’. In elke talkshow staat een specifiek thema centraal, dat wordt besproken met tafelgasten uit de regio waar de talkshow plaatsvindt. Ben jij actief betrokken bij de verhuur van woningen of bedrijfspanden bij een gemeente, woningcorporatie, makelaar of vastgoedeigenaar? Dan mag je de talkshow ‘Crimineel verpand?’ niet missen. In een uurtje wordt je bijgepraat over het thema en krijg je handreikingen om zelf mee aan de slag te gaan. Dus reserveer de data in je agenda en meld je aan >>.

  • 20 Oktober, ondermijdende criminaliteit in bedrijfspanden, Oost-Nederland
  • 10 November, illegaal gebruik van huurpanden, Rotterdam
  • 15 November, voordelen en risico's van bedrijfsverzamelgebouwen, Noord-Holland
  • 18 November, ondermijnende activiteiten in huurpanden, Noord-Nederland
  • 29 November, panden in transport- en logistieksector voor criminele doeleinden, Limburg

- TNO webinar en inloopspreekuur Ondermijning -
Elke derde donderdag van de maand, dus deze maand donderdag 21 oktober, vindt het TNO Inloopspreekuur Ondermijning plaats. Dit Inloopspreekuur is toegankelijk voor medewerkers van deelnemende RIEC’s en hun convenantpartners. Experts van TNO denken graag out of the box mee met kwesties in de aanpak van ondermijnende criminaliteit. In het webinar worden de volgende vragen beantwoord: Hoe kan fenomeenanalyse met MARVEL helpen aard en omvang van criminele fenomenen en misbruikte gelegenheidsstructuren te analyseren? Hoe kom je vervolgens tot effectieve, integrale interventies? En: wat is er voor nodig om de methode toe te passen in de RIEC-context? Daarbij wordt vooruit gekeken naar de begin-2022 te geven MARVEL-cursus voor RIEC-analisten. Neem deel aan het webinar via deze deelnamelink.

- PGA 5 Jaar - Webinar: Persoonsgerichte aanpak voor jongeren in de drugscriminaliteit -
De vijfde webinar op 29 oktober van 11.00 uur tot 12.30 uur in het kader van 5 jaar PGA Midden Nederland: ‘Persoonsgerichte aanpak voor jongeren in de drugscriminaliteit‘ met Karel van Duijvenbooden (ketenmanager Zorg en Veiligheidshuis regio Utrecht), Mathijs Zwinkels en Taoufik Ameziane (beiden PGA-experts gemeente Utrecht). Zij zullen vertellen over onder andere de aanpak ‘Zuid’ in Utrecht en hun ervaringen als Pga-expert specifiek voor jongeren in de drugscriminaliteit, de successen die ze hebben bereikt (en hoe!) evenals de problemen waar ook zij soms tegenaan lopen. Meld je aan via deze link >>

- CCV - Het BOA Event -
Op 4 en 5 november 2021 vindt alweer de vierde editie van het BOA Event plaats op de Politieacademie in Apeldoorn. Georganiseerd door het BOA-platform en het BOA-expertisecentrum. Dit evenement biedt professionals, werkzaam op het gebied van toezicht en handhaving, de  mogelijkheid om kennis te delen, inspiratie op te doen en kennis. Er worden twee dagen georganiseerd die ieder hun eigen programma hebben. Bekijk hier alle mogelijkheden.